Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівський дитячий хор «Радуниця» святкує ювілейний рік

Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського району Львова управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради цьогоріч святкує 15-річчя. Оскільки, цей рік є ювілейним для колективу, то впродовж цілого року шанувальники матимуть змогу побачити ряд концертів хору, які будуть проводити в рамках святкування. Апогеєм буде масштабний святковий концерт, який планують провести 15 травня в Будинку органної та камерної музики, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Метою низки концертів є показати все розмаїття та багатство репертуару хору, вокальну техніку та мистецтво різних виконавських хорових стилів. Одночасно це є чудова нагода ознайомитись з талантом юних львів’янок, які у вільний від навчання час вдосконалюють свою вокальну майстерність, пізнають чудовий світ хорового співу та багатство пісенного репертуару. В нашому репертуарі – українські та світові класичні твори, обробки народних пісень, твори сучасних композиторів, а також інсценівки та літературно-музичні композиції», - розповіла художній керівник хору «Радуниця» Наталія Манько.

Наприкінці січні львів’яни ж мали змогу почути вихованців колективу під час кількох концертів. Зокрема, в Церкві пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) та в Церкві Св. Йосафата, що на вул. Замарстинівській, відбулися різдвяні концерти хору «Радуниця». В них співали учасники хору різного віку - від наймолодших чотирирічних до студентської молоді. Тож всі охочі мешканці міста мали змогу провести час у атмосфері великого мистецтва та насолодитись чистим дитячим співом.

«На неділю, 6 лютого, наш хор запрошений на Свято Коляди в с. Кавське Стрийського району. Ми будемо співати Службу Божу, а потім колядувати спільно зі співочими родинами села. Сподіваємось, що разом створимо атмосферу Різдвяного свята, збагатимося новими колядками і щедрівками. До речі, там ми виконуємо щедрівку «Ой, по Йордані святі ходили» записану в селі Кавське», - ділиться творчими планами художній керівник хору «Радуниця».

Відтак, 13 березня хор запропонує своїм шанувальникам Літературно-музичну композицію за поезією Лесі Українки і Тараса Шевченка, яка буде представлена в Церкві Св. Оріоне о 16.00 год. А 7 квітня о 19.00 год в Будинку органної та камерної музики відбудеться Вечір духовної музики і поезії. В переддень Великодніх свят «Радуниця» запропонує публіці цикл духовних творів, які становлять значну частину творчого репертуару хору.

«Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» ось уже 15 років діє при нашій установі. Пані Наталя Манько – незмінний творчий керівник, диригент, адміністратор та натхненник творчого розвитку і здобутків цього чудового колективу. Окрім свого творчого розвитку учасники хорового колективу мають чудову нагоду для змістовного проведення вільного часу, подорожей та мандрівок в колі друзів, адже колектив є лауреатом та дипломантом всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів», - каже керівник УДЮМК Шевченківського району Львова управління молоді, сім’ї та спорту Людмила Боднарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ