Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівський художній ліцей запрошує на декаду мистецтва

У Львівському художньому ліцеї при Львівській національній академії мистецтв з 7 по 23 лютого 2011 року триватиме дебютна Декада мистецтва. Про це повідомила прес-служба ліцею.

У програмі - відкриття персональних виставок ліцеїстів Христини Харчишин, Мар'яни Мочурад, Олени Геречко, Ірини Гнатик, Ніни Сербіної, Олі Яремчук, Олеся Мізерного, Вікторії Стефанівської. На відкриття 9 лютого запрошено батьків та друзів юних художників, ректорат та викладачів ЛНАМ, адміністрацію Національного музею імені Андрея Шептицького, представників органів управління освітою, друзів ліцею та всіх тих, хто бажає ними стати. Серед запланованих заходів - майстер-класи з монотипії, батіка, художньої фотографії, ляльки-мотанки, виготовлення штучних квітів, презентація майстерень рисунку та живопису, композиції та кольорознавства, зустрічі ліцеїстів у майстернях митців - почесного члена Національної академії мистецтв України, народного художника, професора Івана Михайловича Самотоса, художника, професора Віктора Макаровича Москалюка, зустріч з ректором ЛНАМ, народним художником України, Заслуженим діячем мистецтв України, Лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіком Академії мистецтв України, професором Андрієм Андрійовичем Бокотеєм, мистецтвознавцями. 22 лютого пройде перегляд робіт ліцеїстів з рисунку, композиції та живопису.

Під час декади відбудеться відкриття виставок майстра художньої фотографії з Рівного Анатолія Мізерного, відомого художника-екслібриста Бориса Дроботюка, майстрині Оксани Смереки-Малик, а також низка інших цікавих заходів.

Художній ліцей гостинно запрошує всіх охочих долучитися до таїни мистецтва.

Художній ліцей при Львівській національній академії мистецтв розпочав роботу з 1 вересня 2010 року. Це загальноосвітній навчальний заклад (створений на базі СЗШ № 59) з профільною спрямованістю освіти та наданням практичних навичок учням середнього та старшого шкільного віку (8 - 11 класи) у галузі образотворчого мистецтва.

Основною метою ліцею є виявлення обдарованих дітей середнього та старшого шкільного віку (8 - 11 класи) в галузі образотворчого мистецтва, а також сприяння реалізації творчих здібностей талановитої молоді , яка зможе продовжувати навчання у Львівській національній академії мистецтв, а також в інших профільних навчальних закладах України.

Завданнями ліцею є розвиток природних творчих можливостей обдарованої дитини, її здатності до самовираження та самореалізації,

виховання особистості через призму національної культури і традиції та загальнолюдських цінностей.

Адреса ліцею: Львів, вул. Хотинська,6, тел. (0322) 238 38 53, e-mail: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ