Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський окружний адмінсуд задовольнив позов міського осередку ПЗВ до міськТВК

Львівський окружний адмінсуд задовольнив позов Львівського міського осередку ПЗВ до Львівської міськТВК. Про це повідомила прес-служба партії.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Львівський міський осередок Партії захисників Вітчизни звернувся до Львівського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Львівської міської виборчої комісії з вимогою зобов'язати Львівську міську виборчу комісію розглянути його скаргу від 31.10.2010 р.

У виборчих бюлетенях і протоколах на дільницях № 11068, 11254, 11018 ЛМО Партія Захисників Вітчизни знаходилася під № 49. І в той самий час у протоколах про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 11170, 11198, 11218, 11265 ЛМО ПЗВ була зазначена під номером 39.

ЛМО ПЗВ подала скаргу до Львівської міської виборчої комісії на ці порушення, але скарга була залишена без розгляду і рішення щодо цієї скарги ухвалене не було.

Відповідно до п. 7 ст. 88 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» від 10.07.2010 року скарга, що стосується порушення, яке мало місце в день голосування, під час підрахунку голосів та встановлення підсумків голосування на дільниці, подана до територіальної виборчої комісії, розглядається відповідною територіальною виборчою комісією у дводенний строк з дня її подання.

Відповідно до повноважень, отримавши скаргу, ЛМВК має право повернути її, залишити без розгляду або розглянути по суті і прийняти рішення, яким задовольнити скаргу повністю або частково чи відмовити в її задоволенні. Фактичні обставини, на які покликається позивач у скарзі від 31.10.2010р., підтверджуються протоколами ДВК і потребували належної правової оцінки з боку ЛМВК. Проте, відповідач жодних дії щодо розгляду скарги не вчинив.

З урахуванням наведеного, Львівський окружний адмінсуд дійшов висновку, що слід задовольнити вимогу Львівського міського осередку Партії захисників Вітчизни до Львівської міської виборчої комісії про визнання незаконними дій та зобов'язання розглянути скаргу Львівського міського осередку Партії захисників Вітчизни на незаконні дії, очолюваної представником Народної партії Львівської міської виборчої комісії.

Те що львівським захисникам Вітчизни в суді вдалося не тільки доказати незаконність дій виборчої комісії, але й примусити її виконати свої обов’язки, підтверджує, що правда завжди на стороні тих, хто шанує Закон, вважає голова обласної організації Партії захисників Вітчизни, заслужений юрист України  Павло Барнацький".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ