Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський суд відпустив керівника районного Держземагентства, що вимагав $30 тис. хабара

Шевченківський районний суд Львова звільнив від тюрми Богдана Овсяника, що, будучи керівником відділу Держземагентства Радехівського району, вимагав 30 тис. доларів хабара за виділення земельної ділянки. Головуючою суддею у цій справі була Галина Білінська. Проце повідомив Zaxid.net/

Як йдеться у вироку суду, протягом серпня – жовтня 2013 року він неодноразово спілкувався з жінкою, що хотіла отримати у власність земельну ділянку площею 0,8 га поблизу села Вузлове в порядку безкоштовної приватизації. Богдан Овсяник сказав, що за позитивне рішення у цій справі треба заплатити 30 тис., але, за словами жінки, не уточнив валюти. Вона вважала, що йдеться про 30 тис. грн, які треба сплатити у касу, тому погодилась на цю пропозицію. Під час наступної зустрічі він уточнив, що йдеться про 30 тис. доларів хабара. У листопаді 2013 року хабарника затримали правоохоронці під час отримання авансу у розмірі 10 тис. доларів.

Після реєстрації кримінального провадження Богдана Овсяника звільнили з роботи. У судовому засіданні Богдан Овсяник визнав свою провину, однак вважає, що вже відбув покарання, яке було призначене Шевченківським судом у 2014 році (тоді суд також звільнив його від тюрми, призначивши іспитовий термін у 3 роки).

Однак на вирок суду прокуратура подала апеляцію, відтак він не набув чинності. Прокуратура вимагала призначити Богдану Овсянику суворіше покарання, зокрема 6 років тюрми з позбавленням права займати певні посади 3 роки. Згодом суд скасував вирок Шевченківського суду та призначив новий судовий розгляд.

Відтак під час нового судового розгляду Богданові Овсянику знову призначаються іспитовий термін, однак цього разу не 3, а 1 рік. Його визнали винним у вимаганні хабара та призначили 5 років тюрми з конфіскацією майна, однак звільнили від відбування покарання у вигляді позбавленні волі з іспитовим терміном 1 рік. На вирок може бути подана апеляція.

zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ