Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівводоканал тестуватиме німецьку технологію промивки мереж водопостачання

Цього тижня Львівводоканал тестуватиме нову технологію промивки мереж водопостачання. У зв'язку з цим буде припинено подачу води в Залізничний район міста.

Фото: Depositphotos

Про це повідомляє ЛМКП "Львівводоканал". 

"Оскільки Львову пощастило отримувати воду із підземних джерел, то вода у кранах львів’ян могла б бути ідеальною, якби не вторинне забруднення у наших, на жаль, старих мережах водопостачання,  –  зазначають там. –  Наше підприємство вже не один рік працює над заміною аварійних ділянок водогонів, але, звичайно, існує потреба промивати наявні мережі".

Ще раніше львівські комунальники звернулися до німецьких експертів, які працювали зі схожими водогонами у тамтешніх містах.

"Ми розглядали різні варіанти, зокрема, технологію «Ice pigging», яка на жаль, не підходить для наших мереж і є занадто дорогою. Нещодавно ми отримали пропозицію спробувати технологію від компанії «Hammann». На відміну від звичайної промивки водою, ця технологія використовує цілеспрямовані імпульси стисненого повітря та води. Таким чином, процес працює чисто механічно без агресивних хімічних речовин і все одно дає необхідний ефект очищення", – пояснюють у Львівводоканалі. 

За результатами тестових промивок, яку оплатило німецьке агентство з розвитку GIZ за сприяння Дрезденського водоканалу, місто оцінить ефективність цієї технології. Якщо ж така технологія виявиться ефективною для львівського водогону, то Львів продовжить шукати інвесторів для того, щоб придбати таке обладнання та покращити воду для мешканців.

Як зазначають у Львівводоканалі, у зв’язку із проведенням тестової промивки буде припинено подачу води в Залізничний район міста згідно з переліком вулиць:

Ангарна – Всі будинки
Вигоди – Всі будинки
Гайова – Всі будинки
Гніздовського – Всі будинки
Дідушка – Всі будинки
Кондратюка – Всі будинки
Невелика – Всі будинки
Низинна – Всі будинки
Олешківська – Всі будинки
Орельська – Всі будинки
Планерна – Всі будинки
Рудненська – Всі будинки
Самарська – Всі будинки
Сластіона – Всі будинки
Сяйво – Всі будинки
Темницьких – Всі будинки
Чагарникова – Всі будинки
Широка (парна сторона від №68 до №100, непарна сторона від №1 до №87).

"В період тестової промивки водопроводу можливе тимчасове погіршення якості води: забарвлення води окисом заліза (іржею), що змивається з внутрішніх стінок трубопроводів. На час проведення вказаних робіт просимо зробити запас питної води", – нагадують там.

Цілодобова гаряча лінія ЛМКП «Львівводоканал»: короткий номер 15-51 (для стаціонарних телефонів) або +38 (032) 259-15-50, +38 (032) 259-15-51 (для дзвінків з мобільного).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ