Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають долучитись до міжнародної кампанії «Година Землі»

24 березня у всьому світі відбудеться наймасовіша екологічна акція «Година Землі», що має на меті привернути увагу до екологічних проблем планети. Долучитись до кампанії і зберегти таким чином природні ресурси Землі закликають і небайдужих львів’ян.
Фото: Гал-інфо

В межах кампанії «Година Землі», яку в 2007 році вперше провів Всесвітній фонд природи WWF, о 20:30 за місцевим часом люди та організації з різних куточків планети символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади на одну годину. Таким чином, учасники кампанії показують власну готовність до дій заради майбутнього планети.

Як розповів сьогодні, 20 березня, під час брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, Львів також долучиться до цієї ініціативи. Відтак, 24 березня о пів на 9 годину вечора буде вимкнено освітлення таких міських будівель, як ратуша, телевізійна вежа на Високому замку, Катедральний собор, костел Івана Хрестителя, церкви Миколая та собору Юра.

«Година Землі – це міжнародна акція, екологічний флешмоб, який відбувається вже в більш ніж 7 тис. міст всього світу. Цій акції 11 років, вона розпочалась в Австралії. Таким чином ініціатори кампанії хочуть привернути увагу людей до стану нашої планети і потреби збереження природнього біорізноманіття», - розповідає представниця WWF в Україні Ірина Миронова.

За її словами, бажання підтримати акцію вже задекларувало близько 70 міст України. Так, учасниками кампанії стануть школи, бізнес-організації, ресторани, а також звичайні мешканці. Кожному, хто хотів би підтримати «Годину Землі», достатньо просто обмежити використання світла впродовж однієї години, а також максимально поширити інформацію про кампанію серед друзів та знайомих.

«Ми закликаємо всіх по можливості долучитись до «Години Землі», а також до тих екологічних акцій, що проводитимуться в міст впродовж цілого дня. Це дасть нам можливість зберегти ресурси Землі, а також покаже нашу готовність до захисту планети», - додав Андрій Москаленко.

Як відомо, 24 березня у Львові також відбудеться екофестиваль «ZeroWasteFest». Відвідувачі матимуть нагоду взяти участь у екомарафоні, ярмарці, різноманітних майстер-класах та програмі Інституту лідерства УКУ «ZeroWasteAcademy». Окремо також діятиме екологічна програма для дітей. Крім цього у навчальних закладах міста проведуть виховні години на тему допомоги рослинному та тваринному світам, а також про зелений спосіб життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ