Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають стати наставниками для дітей-сиріт

Львів'ян закликають стати наставниками для дітей-сиріт. У вівторок, 14 березня, ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області» запрошує небайдужих прийти та послухати презентацію проекту «Наставництво», що відбудеться в Етно-галереї Роксоляни Шимчук.

Хто такий наставник? Це доросла людина, яка хоче і може присвячувати дитині-вихованцю інтернату свій час, знання і сили.

«Молодші діти мріють про повернення батьків. Вони сподіваються, що відчиняться двері і за ними прийде мама, яка забере їх додому. Старші діти краще розуміють власну життєву ситуацію. Та попри те, потреба в людині, яка навіть якщо не забере до себе додому, все ж таки стане близькою і значущою, є», – говорить Марія Саквук, керівник проекту «МІЙ ДРУГ-НАСТАВНИК» при Комісії ГКЦУ у справах родини.

В Україні є 770 закладів інтернатного типу, в яких перебуває 104 тисяч дітей, кожна тридцята дитина шкільного віку навчається в інтернаті.

Одноразові акції, як-от дарування подарунків у День Святого Миколая, звісно, не те що не розв’язують проблеми. Навіть більше: це швидше стрес для дитини. Адже їй потрібна постійна опіка.

Саме тому ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області» зорганізувало презентацію проекту «Наставництво», яку проведе Марія Саквук. Вона дасть відповіді на такі запитання: що потрібно, аби стати наставником, скільки часу це займає, як обирають діток, яким потрібен наставник, що робить наставник тощо. Прийдуть на зустріч і наставники з досвідом та діти, якими ті опікуються, вони розкажуть, як на практиці виглядає наставництво, що роблять разом.

Цікавою презентація стане також для тих, хто задумується про усиновлення дитини. Тому на захід запрошують і жінок, і чоловіків, чекають також на пари.

На таку ініціативу ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області» вже відгукнулася українська мисткиня Роксоляни Шимчук. Саме в її Етно-галереї і відбудеться презентація проекту «Наставництво».

На завершення як приємний бонус для тих, хто прийшов, буде змога помилуватися ексклюзивними українськими національними строями та прикрасами Роксоляна Шимчук. Мисткиня проведе екскурсію своєю Етно-галереєю.

Добрі справи робити легко, а разом ми справді зможемо більше!
Підтримаймо добру й корисну ініціативу!

Довідка

ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області» - це громадська організація, діяльність якої має на меті формування свідомої громадської активності української жінки та підвищення її соціального статусу в суспільстві шляхом створення платформи розвитку жіночих ініціатив в різноманітних сферах діяльності: в культурі, освіті, бізнесі та соціумі.

Роксоляна Шимчук - українська мисткиня, авторка унікальних українських національних строїв та прикрас, які носять перші особи держави, зокрема Марина Порошенко та Катерина Ющенко.

Час - 14 березня о 18.30 Місце - Етно-галерея Роксоляни Шимчук просп. Свободи, 27 (Опера Пасаж), 4-й поверх. Організовує ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ