Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на концерт старовинної української та європейської музики

28 червня презентують унікальний концерт старовинної української та європейської музики. Цей концерт відбудеться у рамках масштабного проєкту Львівської національної філармонії під назвою «Україна. Музи не мовчать» та буде першою українською подією із циклу антикризової міжнародної співпраці.

Оркестр барокової капели ЛНМА ім. М. Лисенка під творчим керівництвом Анни Іванюшенко виконає перлини бароко, які оркестранти студіювали з німецькими та польськими спеціалістами, повідомляють в ЛМР. 

«Програма концерту особлива, адже поєднає культурний простір країн-учасниць проєкту. Публіка зможе почути і французьку пишну вишуканість, і родзинки польського барокового стилю, і блискавичну віртуозність української давньої музики», — виконавець на бароковій скрипці, викладач ЛНМА Сергій Гаврилюк.

Про програму та творчу співпрацю з іноземними колегами розповідає також творча керівниця оркестру молодих музикантів Анна Іванюшенко: «В програмі ми вирішили показати музику українську та європейську — це завжди на часі, але зараз особливо. Нам лишається тільки постійно говорити світові, що ми маємо своє коріння, і можемо ним пишатись. Як це роблять всі європейські народи: дуже промовистим для мене було те, що польська менторка проєкту Уршуля Ставіцька запропонувала твір Телемана, який має польську основу, а німецька виконавиця на віолі да гамба Гертруд Оз запропонувала твір для нас абсолютно невідомого композитора Ерлебаха — митця, який мешкав неподалік її батьківщини. Вийшла концепція  справжніх музичних мостів, тому що кожен запропонував те, що йому найближче. Ми виконаємо також музику Березовського й Бортнянського для скрипки та клавесина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ