Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на світову прем’єру твору українського композитора

У Львівській філармонії відбудеться прем’єра твору українського композитора Євгена Петриченка «Concerto Grosso з позитивом». Фокуса тема – сьогодення, яке щомиті змінюється на краще завдяки особливим людям.

Про це повідомляє ЛМР. 

Проєкт «Concerto Grosso з позитивом» – про творців прекрасного в часи жахливого, про світло в часи суцільної темряви, про позитив у часи тотального негативу. Він поєднує два виміри: реальний та віртуальний.

Перший вимір, реальний, відкривається у традиційний для класичної музики спосіб. Від номера до номера артисти розповідають свої просвітлені історії про любов, віру, красу, надію, природу, турботи, відповідальності. Покладені в основу тексти цих монологів є надзвичайно афективними та резонують із сьогоденням, адже їхні творці — правдиві та щирі сучасники: Роман Меліш, Олександр Козинець, Надія Косаревич, Вікторія Амеліна, Володимир Вакуленко.

Віртуальний вимір – це доповнена реальність, яку кожен глядач зможе створити сам за допомогою власного смартфона (для цього потрібно лише завантажити спеціальний мобільний застосунок). Кожен музичний номер проілюстрований малюнками графічного дизайнера Руслана Мотька. І в цих анімаційних малюнках можна легко розпізнати фантастичних звірів Марії Примаченко та героїв Олешківського розмальованого будинку Поліни Райко, квіти Катерини Білокур та кульбабки Анжеліки Рудницької, персонажів з муралів Антоніо Коррейя та графіті Banksy.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ