Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на захід про важливість компостування органіки

Подія відбудеться у середу, 28 серпня, у просторі «Розсадник», що у парку «Залізна Вода». Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

ГО «Плато» продовжує серію безкоштовних тематичних заходів на тему міського садівництва та городництва у просторі «Розсадник». Цього разу у фокусі уваги тема відсортовування та переробки органічних відходів.  

«Четвертий рік поспіль у нашій громаді працює станція переробки органічних відходів, однак багато хто досі вважає, що всі відходи забирає одна машина та везе на сміттєзвалище. У просторі “Розсадник” ми руйнуємо цей міф. Виготовлену на станції органічну підживку ми успішно використовуємо у вирощуванні городини та декоративних рослин, а також для рекультивації ділянки з-під колишнього сміттєзвалища» – ділиться ініціаторка заходу та співкоординаторка простору «Розсадник» Анжеліка Зозуля. 

З 2020 року розвитком станції переробки органічних відходів у Львівській громаді займається ЛКП «Зелене місто». Під час заходу у «Розсаднику» начальниця відділу екології та вторинної сировини цього підприємства Світлана Бундз розповість про те, як організовано процес переробки органіки в громаді, якими є його результати, а також, які виклики доводиться долати на шляху до успішного компостування. 

Також організатори на прикладах покажуть учасникам, як використовувати підживку у просторі та познайомлять усіх зацікавлених із децентралізовним підходом переробки органіки, зокрема, методом вермикомпостування – переробки із використанням спеціальних хробаків. 

Під час зустрічі відбудеться закладання органіки у локальний компостер, тож охочі можуть прихопити із собою харчові рештки рослинного походження.

Участь у події є безкоштовною, потрібна попередня реєстрація за посиланням.

Довідка

Простір міського садівництва та городництва «Розсадник» розбудовується громадськими об’єднаннями «Плато», «Екотерра» за підтримки управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, ЛКП «Зелений Львів» з квітня 2021 року. Стежити за анонсами заходів можна на каналі простору у Telegram, а за новинами щодо його розвитку у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ