Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янам перерахують кошти за неякісно надане тепло та гарячу воду

Львів’янам перерахують кошти за неякісно надане тепло та гарячу воду. Про це “Гал-info” повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 Неякісне надання послуг пояснюють низьким тиском газу у мережах, що, своєю чергою, спричинено  низькою оплатою мешканців за теплову енергію. Рівень розрахунків львів’ян за теплову енергію з початку опалювального сезону не перевищує 60%. Незадовільна оплата споживачів за комунальні послуги зумовила значну заборгованість теплопостачальних підприємств перед ДК “Газ України”. Як наслідок, ліміт газу виділяють відповідно до проплати за нього.
Недогріви та відсутність гарячої води вже відчули мешканці Сихівського та Франківського районів, які обслуговує ТЕЦ-1. Представники теплопостачальних організацій запевняють, що кошти за ненадані чи неякісно надані послуги перерахують
 „На сьогодні середня проплата за тепло по місту 62% – це не достатньо для отримання ліміту газу в повній потребі на першу декаду лютого. Ми не дотрималися норм подачі тепла в Сихівському і Франківському районі через низьку температуру повітря і низьку проплату споживачами за тепло, в результаті якої на третю декаду січня ми отримали ліміт лише 40% потреби газу. З малими котельнями легше, ті будинки, мешканці, яких розрахувалися на 80-100%, отримають тепло повною мірою, а решта отримають неякісно надане тепло. Проте все залежить від погодніх умов. Ми не змінюємо кількість газу, який використовується на опалення будинків, тому при низькій температурі теплові норми не дотримуються”, – зазначив Гал-info Ігор Марчак.   
Газопостачальні організації вимагають від ЛМКП “Львівтеплоенерго” 100% передоплати за газ. Тільки вчасна та повна оплата споживачів за теплову енергію дасть змогу “Львівтеплоенерго” відновити належну якість опалення та безперебійну подачу гарячої води.
Загальний борг споживачів перед МКП “Львівтеплоенерго”становить 53 млн грн. У грудні мешканці не доплатили 6 млн 200 тис. грн. Заборгованість ЛМКП “Львівтеплоенерго” за спожитий цього опалювального сезону газ на 1 січня  2007 року становить 41 млн 994 тис. грн, а загальний борг за природний газ – 55 млн 374 тис. грн.
 
             
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ