Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів‘янка Христина Ковцун отримає премію Кабінету міністрів

Львів‘янка Христина Ковцун отримає премію Кабінету міністрів за значний внесок у розвиток України. Про це повідомили 24 червня Гал-інфо у пресслужбі Управління молоді та спорту Львівської ОДА.
Христина Ковцун

20 молодим людям присуджено Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення у розбудові України. Сьогодні уряд на засіданні прийняв відповідний проєкт розпорядження.

Серед лауреатів і 29-річна уродженка Стрия Христина Ковцун. Сьогодні її справа життя – надання безкоштовної правової допомоги ветеранам, учасникам російсько-української війни. З 2016 року Христина надавала правову допомогу в спільноті юристів-волонтерів під егідою громадської організації "Юридична сотня".

"Звернень від ветеранів було чимало, а фахівців, які б працювали у цьому напрямку небагато. Тому почала ділитись своїм досвідом зі студентами Українського католицького університету. Так, у Школі права ми запустили Юридичну клініку. Студенти-магістри навчаються на практиці, безкоштовно допомагаючи у розв'язанні юридичних проблем ветеранів та членів їх сімей", – розповідає Христина.

Тільки впродовж 2020 року під її керівництвом 22 студенти Юридичної клініки Школи права УКУ надали безкоштовну правову допомогу ветеранам російсько-української війни Львівщини. За 3 роки вдалося допомогти у понад 500 справах, серед яких і представництва у суді.

"Правова допомога ветеранам – це наше служіння, подяка захисникам за мирне небо над головою", – резюмує менеджерка Юридичної клініки.

Христина Ковцун також є співаторкою та тренеркою курсів для адвокатів та правозахисників із надання правової допомоги військовослужбовцям та ветеранам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ