Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львів’янка ошукала переселенців під приводом здачі житла в оренду: їй повідомили про підозру

Слідчі повідомили про підозру у шахрайстві львів’янці, яка ошукала переселенців під приводом здачі житла в оренду.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Як встановили співробітники кіберполіції у Львівській області спільно зі слідчими відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1, 35-річна жителька Львова створила під вигаданим іменем сторінку у спеціалізованій групі в одній із соціальних мереж, на якій розміщувала оголошення про здачу неіснуючого житла в оренду. 

В цих оголошеннях йшлось про помешкання, розташовані на вулицях Богдана Хмельницького, Угорській та Пекарській у Львові.   Проте жодною із цих квартир вона не володіла та не мала ніяких правових підстав здавати їх в оренду. 

Надалі зловмисниця, використовуючи месенджери та банківські інтернет-додатки, отримувала від «клієнтів», які мали намір орендувати житло, грошові кошти як завдаток та припиняла спілкування з ними. Суми, якими заволоділа шахрайка, коливались від 600 до 3000 гривень.

Правоохоронці задокументували три епізоди протиправної діяльності львів’янки та, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили їй про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ