Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів’янці видалили велетенську кістому яєчника

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
1/2
Молоду жінку з велетенською кістомою яєчника прооперували гінекологи Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Вони змогли успішно видалити гігантське утворення через три невеликі розрізи по 1,5 см – без розтину черевної порожнини.

Пацієнтці 28 років і вона зі Львова. Протягом пів року молода жінка бачила як змінюється і росте її живіт. При цьому в інших частинах тіла вона зовсім не погладшала. На аномалію звернули увагу родичі і вмовили звернутися до лікаря. Жінка прийшла до наших спеціалістів Лікарні Святого Пантелеймона. Під час УЗД та КТ-обстеження медики виявили величезний новоутвір. Розміром – 20 на 25 см. Він займав уже всю черевну порожнину пацієнтки.

Це була кістома – доброякісна пухлина, що утворюється з епітелію яєчника. По суті це капсула, що заповнена всередині рідиною. Такі утвори дуже стрімко ростуть і можуть перетворюватися на злоякісні. Тож єдине можливе лікування – це видалення пухлини.

Операція була плановою. Наші лікарі, завідувачка гінекологічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона Оксана Непийвода та акушер-гінеколог Тарас Бучинський, успішно виконали лапароскопічну цистектомію. Вони видалили кістому через три розрізи по півтора сантиметра кожен. І забрали з неї ціле відро рідини – аж 9 літрів. А потому видалили і саму капсулу – лише вона важила 1,5 кг. Молоду жінку виписали додому вже на другу добу після операції.

Принагідно наші лікарі вкотре закликають пацієнток не нехтувати своїм здоров’ям.

“Профілактика завжди краща за лікування. Тому для попередження будь-яких ризиків важливо пам’ятати про регулярні огляди. На жаль, лише 25-30% жінок проходять щорічний профогляд у акушер-гінеколога. І часто причина цьому – вагітність і пологи, а не своєчасна турбота про власне здоров’я”, – каже Оксана Непийвода, завідувачка гінекологічного відділення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ