Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни масово проігнорували заборону на петарди, салюти та феєрверки

У Новорічну ніч майже у всіх районах Львова гриміли петарди, салюти та феєрверки – попри заборону на використання та реалізації піротехнічних виробів, яку влада Львова запровадила з 2015 року.

Зокрема, від вибухів здригався Сихівський район міста.

Чимало обурливих постів з цього приводу з’явилось у соціальних мережах.

Olha Verbytska: «Був час коли я пишалась, що львів’янка , коли я в будь-якому куточку світу за гідність львів`ян «боролась» до знемоги..., але зараз - мені соромно!!! Ми дивним чином стали негідниками, яким байдуже чийсь біль ... невже ті салюти чи петарди важливіші за спокійний сон та повагу до тих, хто був на війні...? Ви ходите від клуба до клуба від генделика до генделика і для вас життєво важливо запустити салют...???бо без нього ви не спроможні відчути дух свята чи як ??? Так от, любі мої земляки і гості міста та країни, якщо б не ті, хто зараз здригається від вашого «шаблонного задоволення» в вигляді салюта, то свята в нас могло б і не бути... А мені справді соромно за нас! Дякую всім, для кого повага до себе і інших має якусь вагу! З Новим роком!».

Нагадаємо, ухвалою від 17.12.2015р. №23 «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова» у місті заборонено використовувати та реалізовувати феєрверки, салюти, піротехнічні вироби та інші засоби піротехніки.

Також напередодні Нового року управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР попросило мешканців не використовувати салюти, феєрверки та піротехнічні вироби під час новорічно-різдвяних святкувань, адже саме у цей період у Львові найбільша кількість пожеж і травм, опіків від піротехніки.

Згідно зі ст. 195-6 КпАП, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 595 грн. до 1 020 грн. з конфіскацією піротехнічних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ