Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни просять заборонити висотну забудову на території лісу

У Львові зареєстрували петицію про заборону висотної забудови в мікрорайоні «Під Голоском».
Фото з profspilka.kiev.ua

Як зазначає авторка петиції Анастасія-Марія Сейко, лісу - пріоритету державній програмі - «Стратегія екологічної політики України на період до 2030 року». Ця зелена зона, яка знаходиться в мікрорайоні «Під Голоском», володіє величезним значенням як для мешканців нашого району та міста, так і для збереження екологічного балансу у нашому регіоні.

Анастасія-Марія стверджує, що мешканці району «Під Голоском» з тривогою дізналися про плани забудови 22 гектарів зелених насаджень в районі під Голоском. Ця територія вже багато років слугує улюбленим місцем відпочинку та прогулянок для львів'ян. Втрата цієї рекреаційної зони була б непоправною, адже саме тут розташовані легені міста, що підтримують його екологічний баланс.

Хоча мешканці і розуміють, що розвиток Львова вимагає нових будівель та інфраструктури, проте вкрай важливо знайти компроміс між економічними інтересами та збереженням зелених насаджень. Адже цей ліс не тільки улюблене місце прогулянок, але й цінний осередок біорізноманіття та природний фільтр, що поглинає шкідливі речовини з повітря перенаселеного міста.

Тому львів'яни закликали міську владу негайно вжити низку заходів, аби врятувати ліс від знищення. По-перше, провести незалежну перевірку стану насаджень за участі експертів та громадськості. По-друге, заборонити будівництво в зонах Р-3 та залишити Ж-1 для садибної забудови без шкоди деревам. Також розглянути можливість повернення цих земель у власність міської громади.

Окрім того, львів'яни закликали розпочати консультації з мешканцями щодо створення тут рекреаційного парку та надати йому статус регіонального ландшафтного. А також вивести чіткі межі парку, закріпити їх в Генплані та не допустити приватизації цих земель.

Мешканці мікрорайону сподіваються, що разом з міською владою їм вдасться зберегти цей безцінний оазис зелені в серці міста.

Доєднатись до петиції про заборону висотної забудови і створення парку в мікрорайоні «Під Голоском» можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ