Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни вимагають заборонити продаж алкоголю у внутрішніх дворах

Львів’яни вимагають заборонити продаж алкоголю у внутрішніх дворах, - портал депутатів ЛМР.

На комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва ЛМР депутати розглянули електронну петицію щодо «Заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у внутрішніх дворах багатоквартирних житлових будинків».

Зі слів голови комісії, на засідання комісії заслухали заявників цієї петиції, які мешкають у будинку на проспекті Свободи. Вони повідомили, що неодноразово заявляли в поліцію про порушення правопорядку у своєму прибудинковому дворику та продаж спиртного неповнолітнім. 

«Згідно з інформацією департаменту економічної політики магазинів типу «колодязь» у внутрішніх двориках, в яких реалізовують алкогольні напої, є три. Але, на жаль, згідно із законодавством органи місцевого самоврядування не мають повноважень обмежувати продаж алкогольних виробів. Ця проблема була піднята і на Форумі місцевого самоврядування, який нещодавно проходив у Львові. За підсумками Форуму була прийнята резолюція, яку скерують до Верховної Ради, Президента і Кабміну».

У документі, зокрема, зазначено, що з метою обмеження продажу алкоголю запропоновано повернути органам місцевого самоврядування повноваження щодо обмеження часу та місць реалізації алкогольних напоїв. А також внести зміни до ч. 3 ст.15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», доповнивши абзацом наступного змісту: «дозволити органам місцевого самоврядування приймати рішення про обмеження торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом, встановлення режиму продажу та місць торгівлі».

На думку заступника голови комісії, внутрішні двори - це є простір, який має бути комфортним та безпечним для мешканців. 

«Це не є комерційний простір, метою якого є набуття прибутків підприємців. Адже так само є скарги від, наприклад, дирекції шкіл, в яких під вікнами ставлять МАФи або літні майданчики, в яких продають алкоголь. Тому дуже важливо внести зміни до закону, щоб органи місцевого самоврядування мали інструменти впливу на підприємців».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ