Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янин Андрій Рікота виборов "срібло" ЧЄ з дзюдо серед ветеранів

Львів’янин Андрій Рікота став срібним призером чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів.
Андрій Рікота

Про це інформує пресслужба Управління спорту Львова.

Наш земляк виступав у ваговій категорії 40-44 роки (вагова категорія до 90 кг). Чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів відбувся на острові Крит у Греції.

На шляху до фіналу Андрій Рікота переміг призера чемпіонату світу з Грузії та бельгійця, а у сутичці за золото поступився представнику Австрії.

"У фінал допустив помилку, і сутичку мінімально програв, - каже Андрій Рікота. – Ймовірно, якби цієї помилки не було б, результат був би іншим. Але супернику треба віддати належне. Він був призером чемпіонатів Європи та світу. З іншої сторони у мене є срібна медаль і такий результат є хорошим".

Нагадаємо, Андрій Рікота займається дзюдо уже 25 років. Був чемпіоном України серед кадетів, призером молодіжних чемпіонатів України, Універсіад, переможцем міжнародних турнірів, входив до складу юніорської та молодіжної збірної України. У вільний від роботи час поєднує боротьбу дзюдо з заняттям кросфіту. 

Зараз у планах віцечемпіона Європи участь у чемпіонаті у Кракові у вересні. На минулорічному чемпіонаті світу, що відбувся у 2021 році в Лісабоні, Андрій Рікота посів високе 5-те місце.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ