Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів’янин керуватиме гуманітарною політикою в Донецькій області

3 липня заступником голови ДонОДА Павла Жебрівського з гуманітарних питань став Віктор Андрусів – відомий український громадсько-політичний діяч, кандидат політичних наук, автор збірки футуристичних есе «Змінити майбутнє». Львів’янин з походження, який впродовж останніх 8 років мешкав у Києві, радо пристав на пропозицію очолити гуманітарну політику в Донецькій області.

В одному з перших своїх ефірів на Громадському телебаченні Донеччини Віктор Андрусів зазначив, що формування регіональної інформаційної політики є пріоритетом його роботи – й роботи Донецької ОДА загалом.

«Ситуація дуже складна, бо усі потужності телевізійного мовлення залишились у Донецьку, а ті, що були тут (маю на увазі вишку на горі Карачун), – зруйновані. Голова Донецької державної адміністрації визначив пріоритетним завданням в максимально стислі терміни відбудувати вишку на горі Карачун.  Крім того, відновлює свою роботу концерн РРТ, який встановить нові передавачі й навіть має у планах розміщувати їх вздовж лінії фронту. Звичайно, це є великим ризиком, бо, скоріш за все, по них будуть стріляти частіше, аніж по інших ключових пунктах», – зазначив заступник голови ДонОДА.

За його словами, Донецька адміністрація не буде відтворювати на Донеччині досвід Москаля чи Саакашвілі, оскільки розуміють ментальність людей, що проживають на Донеччині.

«Оскільки я півроку жив у Луганській області, я знаю, як місцеві люди сприймають інформацію. Я би відразу застерігав від уявлення, що варто почати говорити правду, й нас одразу будуть усі дивитися. Це не так. Подивіться, яку популярність мають російські канали, хоча вони говорять здебільшого неправду. Як експерт з інформаційних війн, я скажу, що ситуація, коли якість новин була провідним фактором залучення людей на канал, це вчорашній день. Сьогодні людей затягують на канал іншим контентом – якимись серіалами, ток-шоу тощо – а тоді в проміжках між ними починають вставляти новини. Тому ми боротися в цілому за бажання людини дивитися певний канал», – наголосив він.

За його словами, увагу й повагу місцевих людей можна завоювати «конкретикою» – порожні балачки їх лише дратуватимуть.

«Люди на Донбасі не слухають передачі про історію визвольних змагань, не читають українських письменників. Це реальність. Зате вони уважно слухають про те, що щось нове будується, уважно слухають про плани й програми, які безпосередньо їх стосуються, про рішення, які впливають на їхні зарплати, тарифи. По-донбаськи це називається «конкретика». «Де ваша конкретика?» – питають вони. Цю конкретику й потрібно вбудовувати в інформаційну політику й водночас її треба показувати в реальності. Це наше завдання», – резюмував Віктор Андрусів.

Найближчим часом на нашому сайті читайте інтерв’ю з Віктором Андрусівим щодо основних проблем та ключових завдань в гуманітарній сфері на Донбасі.

Сергій Стуканов. 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ