Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львову передадуть 10 трамваїв з міста Берн (Швейцарія)

У Львові підписали угоду про передачу 10 трамваїв (+1 на запчастини, - ред.) швейцарським містом Берн.
Фото Гал-інфо

Угоду про передачу електротранспорту підписали Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та в.о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів. 

"Можна сказати, що сьогодні розпочинається "швейцарський" період, тому що завдяки допомозі Швейцарії Львів отримає допомоги на близько 80 мільйонів гривень, якщо зробити еквівалентно. Мова йде про 10 трамваїв, які будуть надані нашому місту", - зазначив Андрій Москаленко, перший заступник мера Львова.

Повноважний Посол Фелікс Бауманн зазначив, що Швейцарія співпрацює з Україною не лише останні 2 роки або 10 років, а зрештою останні 30 років, розробляючи партнерство в різних сферах, зокрема гуманітарній. 

“Наше глибоке бажання – продовжувати співпрацювати з вами, зокрема, співпрацювати з владою, особливо в тих сферах, де Швейцарія може бути корисною і відповідати на потреби сьогодення”, - зазначив Повноважний Посол. 

Раніше зазначалось, що в межах проєкту «Бернські трамваї для Львова», Львівелектротранс безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. 

“Це є і передача трамваїв, і, відповідно, передача обладнання, і запчастин до цих трамваїв, а також і консультаційні послуги, і комунікація, і покращення нашого ремонтного депо, для того, щоб на його території можна було обслуговувати, експлуатувати, ремонтувати ці трамваї, для того, щоб вони довго служили  нашій громаді”, - додав директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

У коментарі для Гал-інфо керівник транспортної комісії Львівської міської ради Ігор Зінкевич зазначив, що зараз зараз є питання пропускної спроможності. Адже на вулицях Вітовського, Сахарова, Княгині Ольги давно не оновлювали трамвайну колію, а тому там слід з обережністю запускати нові трамваї. 

“Не забуваємо, що в нас є величезна проблема - це дуже нерівна колія на вул. Княгині Ольги. І ми туди відправляємо дійсно “Татри” більших класів, але якщо ми доповнимо тими швейцарськими, наприклад, сторону Шевченківського району, то звільняється більше транспорту, аби я міг відправити його на Княгині Ольги. Тому питання, де саме вони будуть їздити, ми будемо регулювати по мірі можливості їхньої здатності проїхати”, - зазначив Ігор Зінкевич. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ