Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львову потрібні безпечні зупинки громадського транспорту - петиція

Святослав Товстига - засновник ГО «За якісний транспорт» створив петицію до Львівської міської ради, з проханням про встановлення у Львові безпечних зупинок громадського транспорту.

Приводом до звернення стала ДТП на зупинці громадського транспорту біля ТРЦ Forum Lviv. Нагадаємо, у неділю, 19 січня, на вул. Куліша автомобіль BMW в’їхав у зупинку громадського транспорту.  На зупинці під час аварії перебувало більше 10 осіб. Одна жінка отримала тілесні ушкодження, її госпіталізували.

Фото - Ігор Зінкевич.

У тексті петиції Святослав наголошує, що питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення. Він зазначає, що за останні 3 роки подібні дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв, що зносять зупинки, трапилися 7 разів. Деякі з них закінчилися загибеллю учасників аварії.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 30 грудня 2018 внаслідок наїзду автомобіля на трамвайну зупинку у Львові загинула 25-річна дівчина.

“Просимо встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту, а також на «жвавих» перехрестях захисні стовпчики чи інші надійні штучні перешкоди для захисту пасажирів від можливих «вилітань» авто на зупинку, пішохідний простір через нетверезих водїв, ожеледицю, перевищення швидкості, недотримання ПДР. Крім цього, просимо встановити на зупинках: засоби інформування пасажирів та освітлення, тактильну плитку із безпечним маршрутом виходу із зони зупинку для людей із вадами зору”, - зокрема зазначає автор петиції.

Для розгляду звернення потрібно зібрати 500 підписів до 21 березня 2020. Підтримати петицію можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ