Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Львову потрібно отримати агломерацію

Львову потрібно отримати агломерацію, адже лише після цього він попаде в перелік міст-мільйонників, і, відповідно, почне отримувати інший рівень інвестицій, - заявив колишній секретар Львівської міської ради та міський голова міста Винники Володимир Квурт.

За його словами, коли ми говоримо про львівську агломерацію, то звертаємо увагу на те, що усі столиці світу уже давно її мають.

«Питання в тому, що є країни, які розуміють це і узаконюють цей продукт, а є країни, в яких вони сформувалися і визнають це як агломерації, вони не формуються, як спільне законодавство стосовно цілої агломерації, але вони підкріплюються угодами про партнерство…», - додав Володимир Квурт.

І таке об’єднання є справді вигідним, адже коли між маленькими містами довкола великого підписуються угоди, то формуються певні права: «От, до прикладу, агломерація, як закон, говорить про те, що відносини Винник, Брюхович, Городка, якщо він захоче увійти у львівську агломерацію, однакові. Партнерські відносини говорять, що Винники сьогодні виторгували кращі відносини зі Львовом, а Пустомити, наприклад, гірші. Як на мене, лише в цьому особливість».

Втім, ключовим питанням залишається те, як об’єднати ресурси і, відповідно, дати можливість інвестору звернути увагу на місто. Інше питання – як це зробити.

«Цілий світ бореться за інвестора. Коли ми говоримо про добробут наших людей, то повинні розуміти валовий продукт – що саме ми створюємо. Ми не можемо вічно ділити гроші туриста чи людини, яка працює закордоном, і пересилають гроші до нас в країну», - зазначив він.

Відтак, перш за все, аби інвестор зацікавився містом, потрібно створити відповідне законодавче поле, а також платформи, щоб кошти було куди вкласти: «Ми повинні навчитися створювати додаткову вартість нашої продукції та робочі місця, які будуть генерувати щось, що ми будемо продавати у світі, і за рахунок цих коштів розвиватися. Коли Львів отримає агломерацію тридцяти кілометрової зони, він попаде в перелік міст-мільйонників. Це інший підхід, це інший рівень інвестицій, це інший калібр компаній, які захочуть інвестувати сюди кошти. Невже від цього львів’яни програють?»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ