Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Лише 20% українців отримують зарплати менше мінімальної

У грудні 2016 року питома вага людей, яким було нараховано зарплати менше 3200 грн, становила понад 40%, нині це тільки 20%, - повідомив Урядовий портал.

"В Україні з початку року значно зросла кількість людей, які отримують зарплати більше мінімальної.

Ще у грудні минулого року питома вага людей, яким було нараховано зарплати менше 3200 грн, становила понад 40%, нині це тільки 20%. В абсолютних цифрах понад 2 млн людей отримують нині підвищену зарплату.

З початку року на 24,3% збільшилася кількість людей, які отримують зарплати більше 10 тис. грн. Більш ніж на третину в середньому  збільшилися зарплати лікарів та працівників освіти та науки. Кількість зареєстрованих безробітних – вересень 2017 року до вересня 2016 року – скоротилась на 11,3%.

Все це дало можливість наростити надходження на ЄСВ на 39,3 млрд грн і таким чином посилити бюджет Пенсійного фонду. А в результаті ухвалених у жовтні рішень щодо пенсійної реформи в Україні на третину скоротилася кількість пенсіонерів, які отримують пенсії менше 2 тис. грн, натомість втричі (3,3 раза) зросла кількість пенсіонерів, які отримують пенсії розміром від 5 до 10 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

У Кабміні також зазначили, що пріоритетами проекту нової угоди  - на 2018 рік – визначені подальше економічне зростання, ефективне врядування, розвиток людського капіталу, верховенство права і боротьба з корупцією, безпека та оборона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ