Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лише 8% жителів Львівської області зробили перший бустер від COVID-19

У Львівській області первинну вакцинацію зробили більше мільйона людей, з них трохи менше ніж 200 тисяч людей отримали перший бустер.

Станом на березень 2023 року за даними електронної системи охорони здоров’я в Україні вакциновано однією дозою понад 16,3 млн осіб, двома дозами близько 15,5 млн осіб, а першою бустерною дозою вакциновано лише близько 3,2 млн осіб.

У Львівській області первинну вакцинацію зробили понад 1 мільйона людей, з них трохи менш як 200 тисяч людей отримали перший бустер, повідомляють в ЛОДА.

«Ми постійно моніторимо кількість хворих на COVID-19 та особливо тих, хто перебуває на лікарняних ліжках, також вивчаємо їх вакцинальний статус. Таким чином, кількість осіб на лікарняних ліжках не перевищує числа 250 за підсумками останніх тижнів, у відділення інтенсивної терапії потрапляють лише поодинокі пацієнти. За підсумками останнього тижня виявлено 511 нових випадків. 

Проте, щотижня ми реєструємо від 6 до 17 летальних  випадків серед невакцинованих. Це ще раз доводить, що варто подбати про вакцинацію батьків та інших членів родини. Бережіть себе та своїх рідних», -  зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Від початку пандемії на Львівщині зареєстровано 332 854 випадки COVID-19. Летальних – 6 918. Вакциновано проти коронавірусу однією дозою 1 095 345 осіб, другу дозу отримали 1 034 526 осіб, першу бустерну – 192 934 особи, другу бустерну – 15 649 жителів Львівщини.

«Досвід показує, що люди, які вакциновані однією або двома дозами проти коронавірусу через кілька місяців все одно мають шанси захворіти. Аби уникнути цього та убезпечити себе необхідно вводити бустерні дози вакцини в організм. Першу бустерну дозу варто робити не раніше ніж через 5 місяців після вакцинального комплексу, а другу бустерну не раніше ніж через 4 місяці після першої дози. У протистоянні з коронавірусом, єдиний спосіб себе убезпечити від ускладнень — це пройти повний курс щеплення та посилити його бустерними дозами», — зауважила Наталія Іванченко, генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

У Львівській області наразі доступні вакцини Pfizer та СoronaVac. Вакцинуватися можна у найближчому пункті щеплення, які працюють на базі ЦПМСД. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ