Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише половина ВПО на Львівщині отримали статус внутрішньо переселеної особи

Станом на 19 квітня на Львівщині зафіксовано 265 тис. внутрішньо переселених осіб. Сьогодні триває процес їх реєстрації.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Уже понад 130 тис. громадян підтвердили свій статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) через центри надання адміністративних послуг у територіальних громадах. Про це повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Віталій Загайний. За його словами, від учора отримати статус внутрішньо переміщеної особи та виплати соціальної допомоги стало можливо через застосунок «Дія».

Нова послуга розвантажить ЦНАПи та пришвидшить виплату коштів громадянам. Нагадаємо, щомісячна державна соціальна виплата на дорослого становить 2 000 грн, а на кожну дитину - 3 000 грн. За словами Віталія Загайного, допомога вимушено переміщеним особам від міжнародних організацій, зокрема ООН, також буде враховувати наявність статусу та даних у загальнонаціональному реєстрі. Проте державні соціальні виплати надаватимуть лише вимушено переміщеним особам, які проживають на території України. Громадяни, які виїжджають в інші держави отримують соціальні гарантії в рамках законодавства країн, в яких перебувають.

"Щомісячні виплати з’явилися у квітні, до цього 5 млн українців, які покинули свої домівки вже отримали по 6 тис. грн. Зараз держава змінює підхід. Розуміючи, що люди мають знайти роботу, соціалізуватися на новому місці, їм виплачуватимуть щомісячну допомогу. Виплата менша, але стала, а головне, кожен в автоматичному режимі може подати дані та отримати кошти", - пояснив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифровізації Олександр Кулепін.

Інструкція щодо отримання статусу та виплат через застосунок "Дія" ТУТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ