Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Лише сміливість не зупиняє дрони, Україні потрібні можливості" - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер заявив, що для захисту Україні потрібні "якісні, великі та швидкі" можливості, адже сміливість та героїзм українських військових "не зупиняє дрони та не перехоплює російські ракети".
Єнс Столтенберг

За його словами, оборонна промисловість завжди була важливою, але сьогодні вона життєво необхідна з трьох причин: для підтримки України, для посилення власного стримування й оборони, а також для збереження технологічної переваги НАТО.

Про це Єнс Столтенберг сказав під час виступу на Індустріальному форумі Північноатлантичного альянсу (NATO-Industry Forum 2023).

"Коли війська РФ перетнули кордон, багато хто очікував, що Україна зазнає поразки за лічені дні, але вони вистояли та билися завзято. Надзвичайна мужність і героїзм українського народу знову і знову перевершує очікування. Але лише сміливість не зупиняє дрони, а героїзм не може перехопити ракети. Щоб захиститися, Україні потрібні можливості, якісні, великі та швидкі. Тому я вітаю те, що союзники по НАТО надають Україні безпрецедентний рівень підтримки, починаючи від танків і безпілотників до F-16 і боєприпасів", — сказав генсек НАТО.
За його словами, військова підтримка, надана Україні виснажила власні запаси країн-членів Альянсу.

"Ми в основному зробили це шляхом виснаження власних запасів, і це не є стійким рішенням. Тому зараз нам потрібно нарощувати виробництво, щоб задовольнити потреби України, а також зміцнити власне стримування та захист", — пояснив Столтенберг.
Він наголосив на важливості посилення відносин НАТО з промисловістю.

"Коли ця війна закінчиться, шляху назад, до того, де ми були раніше, вже не буде. Ми зіткнемося з більш агресивною Росією, більш посиленим Китаєм і більш нестабільним світом. Тому ми повинні адаптуватися на довгострокову перспективу", — сказав Столтенберг.
Генсек НАТО нагадав, що на Вільнюському саміті Альянсу, який відбувся у липні цього року, країни-члени зобов'язалися інвестувати щонайменше 2% свого ВВП на оборону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ