Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Литва вимагатиме нові санкції проти рф: усе через розміщення ядерної зброї у Білорусі

Литва ймовірно вимагатиме запровадження нових санкцій проти Москви та Мінська через їхні плани розмістити російську тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Литви.

"Ми уважно стежимо за ситуацією навколо заяви президента росії щодо планів росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі та розцінюємо це як чергову спробу двох непередбачуваних диктаторських режимів загрожувати своїм сусідам і всьому європейському континенту", — йдеться в заяві.

У міністерстві зазначили, що це "відчайдушні кроки" Путіна та Лукашенка, щоб створити ще одну хвилю напруги та дестабілізації в Європі.

"Ці дії ще більше втягують Білорусь у війну з Україною і в конфронтацію з демократичним світом. Додатковим фактором ризику для Балтійського регіону є Білорусь, яка дедалі більше втрачає суверенітет, підтримує, допомагає російській агресії та все тісніше інтегрується у військові плани росії", — зазначено у документі заяви.

Литва також планує обговорити зі партнерами НАТО варіанти відповіді на ці мілітаристські плани російського та білоруського режимів.

"Як один із заходів у відповідь, Литва закликатиме до введення нових санкцій", – наголосили в міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ