Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Любомира Мандзій пояснила, чи є обов’язковою вакцинація школярів

Директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій пояснила, чи є обов’язковою вакцинація школярів при прийомі до школи. Про це сьогодні, 29 серпня, повідомила журналістка Гал-інфо.
Фото Гал-інфо

Зокрема, Любомира Мандзій розповіла, що відповідальність за це лежить на керівниках закладів освіти та на батьках учнів.

«Згідно з положенням про зарахування дитини до закладу загальної середньої освіти, необхідно подати заяву, медичну довідку форми №086/о і копію свідоцтва про народження.

Відповідно до статті 15 ЗУ «Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах», директор закладу має можливість отримувати іншу необхідну інформацію, зокрема картку щеплень кожної дитини», – каже вона.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, в Україні зростає кількість вакцинованих дітей. У період з 2016 до 2019 рр. охоплення щепленнями серед дітей віком 1 рік зросло у рази. Найбільше немовлят вакцинованих проти кору, паротиту та краснухи: щеплення отримали понад 90% дітей 1 року. 

Також додамо, як свідчать результати нещодавнього дослідження Wellcome Global Monitor,  79% людей у світі погоджуються з твердженням, що вакцини безпечні. В Україні цей показник значно нижчий - лише 29%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ