Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Людей із «Власти» нові власники не виселятимуть

Оскільки у частині номерів готелю мешкають люди, вони занепокоєні можливістю виселення
Фото з сайту Booking

Нові власники готелю «Власта» у Львові не будуть виселяти мешканців із приміщення.

Про це «Гал-інфо» стало відомо із власних джерел.

Нагадаємо, на аукціоні із приватизації 13-поверховий готель «Власта», розташований на вулиці Клепарівській у Львові, продали за 115 мільйонів гривень при стартовій ціні менше 7 мільйонів. Переможцем торгів стало ТзОВ «Магнус Трейдінг Україна».

Упродовж довгого часу готель практично не працював, а з 2020-го – ще й збитковий. Станом на 30 вересня 2022 року заборгованість «Власти» становила 7,9 млн грн..

Підприємство не отримувало державних замовлень чи мобілізаційних завдань. Зрештою, будівля потребує ремонту. Окрім того, відсутні правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

Тепер новий власник має виплатити борги працівниками та перед бюджетом, а також зможе започаткувати новий бізнес у Львові, створивши нові робочі місця та сплачуючи податки. Однак, переможець аукціону – це ще не власник майна. Адже впродовж 20 робочих днів після завершення аукціону він має оплатити вартість лоту. І лише після надходження коштів до бюджету буде підписано договір купівлі-продажу.

Оскільки у частині номерів готелю мешкають люди, вони занепокоєні можливістю виселення. Водночас переможець аукціону такого наміру не має.

Перша заступниця начальника регіонального відділення ФДМУ Оксана Іватьо у коментарі «Гал-інфо» повідомила про плани провести зустріч із мешканцями готелю. За результатами цієї зустрічі буде створено ініціативну групу за участі представників регіонального відділення ФДМУ, обласної військової адміністрації, власника, аби оперативно вирішувати будь-які непорозуміння.

Довідково:

Завдання приватизації під час війни – не лише отримати одноразово кошти до держбюджету, а й залучити інвестиції до тих державних підприємств, які неефективні або непрацюючі.

Торік від приватизації на Львівщині надійшло 536,1 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ