Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лютий виявиться холоднішим за попередні місяці зими, та щедрим на опади

Синоптики попереджають: лютий здатен нагадати, що холоди ще не пішли з України. Останній місяць зими може відігратися за лагідний грудень та теплий початок січня, і вразити морозами та хуртовинами.

В лютому очікуються дві хвилі холоду

Згідно попередженням синоптиків, в перші дні місяця, північні та східні області очікує мороз до -20°С, рясні снігопади та хуртовини. Підвищену норму опадів прогнозують у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, проте температура тут буде дещо вищою: до -15°С.

В південних та південно-західних областях стовпчик термометра коливатиметься від -5°С до -7°С, та можливий слабкий сніг. У західні області дихання Атлантики принесе суцільну хмарність, сильні снігопади та температуру до -10°С.

Відділ прогнозів Укргідрометцентру та Погода Мета передбачають, що перша хвиля морозів зміниться відлигою до 10 лютого: середньоденна температура становитиме близько 0°С. Другу хвилю арктичного повітря слід чекати в середині місяця – в північних та східних областях температура впаде до -17°С. Проте морози триватимуть недовго, через 5-6 днів настане відлига, і до кінця місяця значного похолодання не передбачається.

Погода у Львові

У Львові лютий розпочнеться з плюсової температури +3°С та опадів у вигляді снігу, які протримаються до кінця другого тижня місяця. 

На другому тижні стовпчик термометра підніметься до відмітки +4°С, очікується мінлива хмарність, подекуди буде сонячно. 

В середині третього тижня пройдуть крижані дощі, при цьому температура залишиться біля відмітки +3°С…+4°С та поступово збільшуватиметься до кінця місяця, досягнувши +7°С.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ