Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Макрон «глибоко помилявся», що може піти за спини українського народу - Данілов

Український радник критикує президента Франції через мирні плани. Данілов вважає, що країна не має права вести переговори від імені Києва «за спинами українського народу».
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов

Про це Олексій Данілов розповів в інтерв'ю Telegraph

За словами радника, Еммануель Макрон повинен бути готовий віддати Бордо, якщо він хоче вести переговори від імені України, таким чином критикуючи плани президента Франції щодо мирної угоди Китаю. Він закликав президента Франції припинити спроби виробити умови мирної угоди за допомогою Китаю.

В інтерв’ю Telegraph він сказав, що пан Макрон «глибоко помилявся», якщо вірив, що може піти за спини українського народу й потенційно домовитися про територію, як-от Крим.

"Я пропоную Макрону відмовитися від частини Франції. Чи зможе він це зробити? Нехай віддасть Бордо чи якусь іншу частину Франції іншій країні", - сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

З чого усе почалося

Президент Франції Емануель Макрон викликав гнів громадськості, коли минулого тижня повідомили, що він доручив своєму раднику з зовнішньої політики Еммануелю Бонну  працювати з Пекіном над створенням основи для майбутніх мирних переговорів.

Виявилося, що стратегія була розроблена без попереднього відома українського уряду.

«Якщо Макрон вважає, що може вести переговори за спинами українського народу, він глибоко помиляється. Макрон може говорити про мирні угоди з росією, коли йдеться лише про справи між росією та Францією. Без України ніхто ні про що не буде домовлятися», - заявив Данілов. 

Він наголосив, що Україна не втручається в політичне життя інших країн.

Також Данілов назвав Крим, який незаконно анексований Росією в 2014 році, і обложене місто Бахмут, ареною найдовшої битви війни, як цілі для українських сил. Він додав, що Україна вже отримала поставки далекобійної зброї, яка може вражати глибше, ніж ракетні пускові установки Himars, у таємних угодах з міжнародними партнерами Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ