Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Макрон пропонує створити єдину армію Євросоюзу

Загальноєвропейська армія повинна з'явитися до 2020 року в додаток до збройним силам НАТО, заявив президент Франції Емманюель Макрон, виступаючи перед студентами університету Сорбонна з програмною промовою про реформування ЄС, - Дзеркало тижня.

"Безпека - це основа будь-якого політичного співтовариства", між тим Європа зіткнулася з подвійним випробуванням - "поступовим і неминучим" відчуженням США і загрозою тероризму, підкреслив Макрон.

Торкнувшись питань економіки, французький президент повторив ідею, з якою неодноразово виступав в ході виборчої кампанії: він переконаний, що країнам, що входять в зону євро, необхідний єдиний бюджет. Однією з можливостей фінансування такого бюджету могло б стати введення спеціального податку. Лише зона євро "з сильною і міжнародною валютою" може забезпечити основу для європейської економіки, здатної скласти конкуренцію на глобальному рівні, підкреслив він.

Говорячи про перспективи Євросоюзу, Макрон назвав нинішня Європа "занадто слабка, занадто повільна, дуже неефективна". "Єдиний шлях, який гарантує наше майбутнє, - це відтворення незалежної, єдиної і демократичної Європи", - додав він.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ