Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Макрон застеріг Путіна від втручання в Білорусі

Еммануель Макрон застеріг Володимира Путіна від російського військового втручання в Білорусі. За його словами, Париж не хоче бачити повторення того, що сталося в Україні шість років тому.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що застеріг президента РФ Володимира Путіна, що будь-яке російське військове втручання в Білорусі було б небажаним. Він також зазначив, що Париж не хоче бачити повторення того, що сталося в Україні шість років тому. Про це Макрон заявив на пресконференції у п'ятницю, 28 серпня.

"Як я мав можливість сказати Володимиру Путіну, я вважаю, що будь-яке зовнішнє втручання в Білорусі, починаючи з втручання російських сил, чи то військових, чи то сил внутрішньої безпеки, очевидно, було б втручанням, яке б вийшло за білоруські національні рамки", - сказав Макрон. Він додав, що вважає, що "таке втручання було б небажаним".

Макрон також заявив, що потрібно продовжувати переконувати президента Білорусі Олександра Лукашенка в необхідності посередництва для залагодження кризи в країні.

Президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу "Россия-1" заявив, що президентські вибори в Білорусі  можна вважати такими, що відбулися.  "Ми виходимо з того, що вибори відбулися", - сказав він в інтерв'ю, анонс якого було показано у ніч на 29 серпня. "Я зразу це зробив, ми визнали їхню легітимність", - сказав Путін.

Нагадаємо, у Білорусі з 9 серпня тривають масові протести після виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава країни Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року.

Багато з білоруських протестувальників, яких затримували під час демонстрацій, згодом розповідали про безпрецедентну жорстокість білоруських силовиків.

У свою чергу, у Кремлі повідомили про формування резерву співробітників правоохоронних органів РФ на прохання Лукашенка. Однак РФ поки утримується від його використання, сказав Путін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ