Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький привітав поляків з Днем Конституції

Сьогодні Польща відзначає 232-гу річницю з дня проголошення першої Конституції країни. Голова Львівської ОДА Максим Козицький висловив привітання надійним партнерам і сусідам-полякам.
Фото - ЛОДА

Про це 3 травня голова ЛОДА написав у своєму Telegram.

"Сьогодні важливий день для наших надійних партнерів і сусідів-поляків – День Конституції!

Дякую владі Республіки Польща, яка дбає про свій народ і дякую всьому польському народові, який підтримує Україну у складний та важливий для нашої держави час.

Дякую, що знаєте та шануєте свою історію. Дякую, що будуєте теперішнє і майбутнє на засадах людяності, професійності та добросусідства. Дякую, що ви щодня відстоюєте ті європейські цінності, які закріпили у Конституції".

З цієї нагоди на площі Міцкевича у Львові відбулись урочистості за участі представників польської громади та місцевої і обласної влади. Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника польському поетові Адаму Міцкевичу.

У Польщі цей день святкують на найвищому рівні. Національне свято Третього Травня офіційно є вихідним. Багатогранність та своєрідність польської Конституції 3 травня стали частиною європейської історії. Оскільки Конституція 3 травня була першим основним законом у Європі та другим у світі, Єврокомісія надала їй Знак Європейської Спадщини ще у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ