Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький привітав стриян з Днем міста

Один з районних центрів Львівської області сьогодні відзначає 636-ту річницю з дня заснування. З цієї нагоди для стриян та гостей міста організували масштабне святкування з караоке, виступами місцевих творчих колективів.
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Вчора, у переддень свята, провели конкурс краси та конкурс дитячих малюнків. Привітав стриян і голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

"Сьогодні з вами тут, у серці цієї громади я радий бути і святкувати 636 день народження міста, якщо рахувати від першої згадки про нього. У 17 столітті Стрий, через сприяння короля Яна Собєського, мало титул «Вільного королівського міста» та володіло магдебурзьким правом. На початку Першої світової Стрий став місцем народження легіону Українських січових стрільців. Саме тут вони склали першу присягу. І саме з цим фактом Стрий дуже часто асоціюється у мене: з урочистими рядами Українських Січових Сирільців на центральній вулиці поміж старими красивими кам’яницями. Бажаю стриянам міцного здоров’я, розвитку, щастя, злагоди і натхнення розвивати своє місто й надалі!", - зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ