Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький розповів про важливі події в області за добу

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про ключові події з життя Львівщини за минулу добу.

Доба минула без повітряних тривог.

Під час вшанування пам'яті воїнів, які загинули за Україну, у Золочеві орденом «За мужність» III ступеня посмертно нагородили Василя Ничвида. Командир стрілецької роти, виконувач обов’язків заступника командира 64 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України загинув під час наступально-штурмових дій на Донеччині 25 вересня 2022 року.

Сім’я загиблого у війні з росією мешканця села Холодновідка Львівського району Ігоря Ригеля передала автомобіль для однієї із десантно-штурмових бригад. Це авто придбали для Ігоря, однак не встигли передати. Також від Зимноводівської сільської ради бригада отримала квадрокоптер Mavic.

На Стрийщині організували турнір з мініфутболу, присвяченій пам’яті захисника України Івана Матляка. Наш земляк був гравцем команди «Легіон» у Славському. Воїн загинув у квітні 2022 року. Його посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

У Миколаївську громаду Стрийського району завітали лікарі-волонтери німецької фундації «Altenburger Ukrainehilfe e.V». Вони обстежили дітей з інвалідністю, які проходять лікування у відділі комплексної реабілітації Центру надання соціальних послуг Миколаївської міської ради. Також проконсультували їхніх батьків. За результатами візиту представники фундації визначатимуть потреби та можливість лікування діток у Німеччині. Окрім того, цьому відділу комплексної реабілітації волонтери передали інвалідні візки, прилади реабілітації, дитяче харчування та засоби гігієни.

Заклади охорони здоровʼя, які надають первинну медичну допомогу у Старому Самборі, Рудках, Бісковичах і Добромилі, отримали чотири автомобілі для надання допомоги дітям. Їх придбали у співпраці з Львівською ОВА, коштом ЮНІСЕФ. Машини допомагатимуть медперсоналу бути більш мобільними та відвідувати сімʼї з дітьми до 3 років у віддалених населених пунктах громад у межах програми домашніх візитів «Турбота з народження вдома», яка реалізовується спільно з Міністерство охорони здоровʼя України.

Відомий турецький хірург Хакан Агір вкотре відвідав Західноукраїнський дитячий спеціалізований медцентр. За один день він провів 15 консультацій та прооперував трьох пацієнтів із пластичними вадами обличчя й інших ділянок тіла. 

За підсумками першого кварталу поточного року найбільш фінансово спроможними громадами області стали Новояворівська, Яворівська, Львівська, Солонківська, Івано-Франківська. 

До кінця квітня та на початку травня на Львівщині триватиме навчання для мікро-, малого та середнього бізнесу – «Фінансові можливості для підсилення українського підприємництва». Більше про воркшопи та як зареєструватися – тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ