Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький зустрівся із Алексом Ленартсом

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Сьогодні, 17 грудня, відбулась зустріч голови Львівської ОДА Максима Козицького із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні Алексом Ленартсом. Сторони обговорили важливість продовження співпраці є між Бельгією та Львівщиною. Про це повідомили 17 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

"Ваш візит для нас велика честь. Розуміємо, що коронавірус вніс корективи в економічну діяльність та співпрацю. Та попри це, Львівщина має всі перспективи для того, щоб продовжувати розвивати двосторонні відносини та співробітництво з Королівством Бельгії", - зазначив очільник області.

Максим Козицький ознайомив гостей з економічними показниками області. 

"Наше головне завдання -  економічний добробут мешканців області. А для цього потрібно створювати нові робочі місця із конкурентною заробітною платою. Щоб люди працювали тут, на місцях, і могли забезпечувати свої сім’ї", - додав він.

Також очільник області окреслив напрямки можливої співпраці. Це меблеве виробництво, машинобудівна промисловість, ІТ-галузь, переробка сільськогосподарської продукції, медичний, гастрономічний туризм тощо.

Як розповів Почесний консул Королівства Бельгія у м. Львові Ярослав Гарцула, сьогодні бельгійський бізнес в області відчуває себе комфортно. Компанії працюють попри виклики пандемії та зберігають робочі місця.

"На території Львівщини працює 45 бельгійських компаній. За 10 років жодна з них не припинила своєї діяльності. І навіть в час карантину не скорочували людей. Ваша команда дуже допомагає бельгійському бізнесу. На мою думку, вперше таку важливу посаду в області займає правильна людина з бізнесу, яка розуміє його потреби. Адже нам потрібно розвивати економіку, а не політику",-  зазначив Ярослав Гарцула.

Окремо зупинились на питанні розвитку територій. Як зазначив керівник Агенції регіонального розвитку Тарас Баранецький, з нового року об’єднані територіальні громади матимуть значний земельний ресурс за межами населених пунктів і дуже важливо, щоб він приносив дохід для громад. Відтак, сьогодні актуальним є питання залученням інвесторів на ці території.

Керівник Агенції також зупинився на важливості розвитку індустріальних парків. Це перспективний напрямок для інвесторів. Та додав, що сьогодні в ОТГ вже створюють відділи супроводу інвесторів та залучення інвестицій.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні Алекс Ленартс висловив сподівання на подальшу співпрацю та розвиток двосторонніх відносин між Королівством Бельгії та Львівщиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ