Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Малоголосківські пагорби» можуть отримати статус об'єкта природно-заповідного фонду

Малоголосківські пагорби у Львові можуть стати не просто парком, а об’єктом природно-заповідного фонду з унікальним біорізноманіттям флори та фауни. Тут помітили сарну європейську, а також водяться зайці, лисиці, фазани і боривітри. Місцеві мешканці регулярно підгодовують тварин.
Фото - ЛМР

Як зазначають в ЛМР, нещодавно мешканці мікрорайону «Під Голоско» помітили як пагорбами житлового району блукає сарна європейська або, як її ще називають, козуля. Через розмаїття тварин та птахів місцеві регулярно підгодовують їх, зокрема сіном та яблуками.

Проте козулі не єдині мешканці Малогосківських пагорбів, розповідають в управлінні екології. Тут також можна зустріти боривітра, зайців, лисиць та фазанів. А ще екологи фіксують унікальні ландшафтні дебри – великі терасовані балки у лісовій місцевості, що відрізняються від звичайних ярів активним розвитком біорізноманіття.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради певні, що є усі підстави, щоб на «Малоголосківських пагорбах» була природно-заповідна ділянка.

У місті триває робота над створенням парку в мікрорайоні «Під Голоском». Для збереження та використання ухвалою для парку відвели ділянку площею 13,3 га. За словами екологів, площа природно-заповідного фонду, очевидно, буде меншою. Проте її визначать після розробки наукового обґрунтування. 

«Однозначно попереду ще багато роботи, але ми маємо докласти усіх зусиль, аби зберегти цей природний ландшафт та забезпечити сприятливе середовище для його мешканців», – зазначила заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Оксана Луцко.

Зазначимо, об’єкт природно-заповідного фонду – це особливий статус для території, який забороняє тут будь-яку господарську чи будівельну діяльність. А головне – береже унікальне біорозмаїття об’єкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ