Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маломобільні групи зможуть вільно пересуватись на Площі Ринок

На площі Ринок облаштують «доріжки доступності» для маломобільних груп, розпочнуть роботи з фасадної сторони Ратуші, а потім комунальники візьмуться за інші сторони. Частину нерівної бруківки знімуть, відшліфують та повернуть назад.

Усі роботи виконуватимуться за кошти українських та іноземних благодійників, повідомляють в ЛМР. 

«Зараз на площі Ринок частково є інклюзивне покриття, його облаштували ще у 2015 році. Проте воно не йде суцільною смугою, а переривається на перехрестях, а також трамвайною колією, що зовсім не зручно для маломобільних людей: як для батьків з дітьми у візочках, так і для осіб, які пересуваються на кріслі колісному.

За прикладом європейських міст у центральній частині Львова на площі Ринок плануємо облаштувати безбар’єрні доріжки. Вони будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар’єрним входом в Ратушу. Відтак до наявного покриття ми додамо систему переходів, яка забезпечить єдину мережу доступних смуг на площі Ринок», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

В управлінні архітектури та урбаністики зазначили, що, враховуючи норми інклюзивності, доріжки будуть завширшки 1,5–1,8м.,  а загальна їх площа складе 1,7 тис. кв м. Зазначається, що втручання в інфраструктуру будуть мінімальні: частину існуючої мозаїки в межах цих смуг лише замінять гладкою гранітною плиткою. А чорна історична базальтова мозаїка залишиться - її перемостять в контексті направляючих смуг. 

Усі роботи з переоблаштування площі Ринок для потреб маломобільних осіб виконуватимуть виключно за кошти спонсорів.  Вартість першого етапу робіт – 3,7 млн грн. А всього проєкту – 6,5 млн грн.  Оновлення площі триватиме до кінця 2023 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ