Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маршрут чеського потяга Leo Express планують продовжити до України

Чеський приватний оператор пасажирських перевезень Leo Express планує в грудні 2019 року запустити перший поїзд від кордону України до Праги через Краків, інформує Євроінтеграціний портал.

Передбачається, що поїзди курсуватимуть чотири рази на день і забезпечать рух пасажирів між Львовом і Прагою, хоча відправною точкою буде прикордонна станція.

Чеський перевізник має намір скористатися зростаючим інтересом громадян України до поїздок в країни Євросоюзу.

Адміністрація залізничного транспорту Польщі вже отримала від Leo Express інформацію про заплановані рейси за маршрутом Прага-Медика-Прага. Чеський оператор має намір здійснювати перевезення за маршрутом, починаючи з 11 грудня 2019 року, і до 10 грудня 2024 року. Також заявлено про намір виконувати рейси до чотирьох разів на день сім днів на тиждень.

Крім того, в Leo Express бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України – до прикордонної станції Мостиська-1 у Львівській області. Але для цього приватний оператор має вирішити питання з "Укрзалізницею" про можливість доступу на українську залізничну інфраструктуру та про порядок здійснення прикордонного контролю з Держприкордонслужбою України.

Окрім того, перевізник хоче, щоб паспортний контроль проходив на борту поїзда, як це відбувається в популярних поїздах "Укрзалізниці" в Перемишлі. Також компанія планує закупити додаткові потяги.

Чеська компанія Lео Express є першим повністю приватним залізничним оператором в Польщі, серед тих, які працюють на далеких напрямках. 20 липня 2018 року компанія почала виконувати рейси на маршруті між Прагою і Краковом. Квитки в поїзді коштували від 18 до 50 євро, залежно від класу вагона (економ, бізнес, преміум).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ