Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мар`яна Пєцух отримала гран-прі конкурсу журналістських робіт

На Львівщині сьогодні, 10 серпня, відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

Гран-прі конкурсу та 100 тисяч гривень журі присудило роботі журналістки Мар`яни Пєцух  «Ми платимо дуже високу ціну». Дружини Юрія Руфа та Тараса Бобанича про життя після смерті». 

У чотирьох номінаціях конкурсу кращими визнано:

- розміщений в онлайн-медіа – матеріал Любові Добжанської «Василь Ригель: «Основна зброя піхоти – не автомат, а якісна, добре підточена лопата»;

- розміщений в друкованому медіа – матеріал Галини Сороки «Кшиштоф Мушак – воїн, азовець, патріот України!»;

- розміщений у телеефірі – матеріал Олеся Яремка «Історія Героя. Теодор Осадчий. 36-та окрема бригада морської піхоти»;

- розміщений у радіоефірі – матеріал Нелі Прихідько «Радіоесей «Коли ясен знову заговорить».

У межах обласної Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області кожен переможець номінації отримає з обласного бюджету 50 тисяч гривень. 

Фото: ЛОР

Конкурс імені Героя України Тараса Матвіїва вперше провели у 2022 році. Його мета відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині. Також конкурс спрямований на патріотичне виховання на прикладі подвигів українських захисників, таких як Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції гідності та офіцер Збройних сил України.

«Герої житимуть доти, допоки ми пам’ятатимемо про них, бо пам'ять про них має бути живою, в тій пам’яті, яку будуть передавати з покоління в покоління, щоб імена наших героїв закарбувалися навіки. 

Дякуємо усім хто взяв участь у конкурсі, всім хто підіймає тему війни, хто не боїться через своє серце пропустити біль родин» - зазначила під час нагородження мати Тараса Валентина Матвіїв. 

Тарас Матвіїв, молодший лейтенант 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила, командир взводу, учасник російсько-української війни, нагороджений званням Герой України та орденом «Золота зірка» (посмертно).

У 2014 році, після початку антитерористичної операції на сході України, Тарас Матвіїв добровольцем вирушив на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Воював під селищем Піски Ясинуватського району Донецької області у складі Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ».

В останню ротацію на схід Тарас поїхав на початку квітня 2020 року. Його взвод тримав оборону на опорному пункті передової лінії оборони на Луганському напрямку. Тут він загинув 10 липня 2020 року біля села Троїцьке Попаснянського району, рятуючи своїх бійців.

Іменем Тараса Матвіїва названо проспект у рідному Жидачеві, а також школа, в якій навчався. На фасаді школи відкрито меморіальну дошку, а на будівлі рідного для Тараса факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка – інформаційну таблицю на честь Героя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ