Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Масляні радіатори – особливості та переваги техніки

Масляні обігрівачі — це побутові прилади, що використовуються для обігріву приміщень як в опалювальний період, так і поза ним. Вони відрізняються досить простою конструкцією і не спричиняють складнощів у процесі експлуатації. Ви без проблем зможете купити масляні радіатори високої потужності за привабливою ціною, ознайомившись з асортиментом інтернет-магазину Leroy Merlin. При цьому важливо розібратися з особливостями обігрівача, а також його плюсами та мінусами.

Принцип роботи масляних радіаторів

Конструкція даного типу обігрівачів передбачає такі елементи:

  • герметичний корпус із металу, що виготовлено у вигляді батареї з декількома секціями;
  • тепловий електронагрівач;
  • мінеральне мастило, що заливається всередину корпусу;
  • термостат, що використовується для регулювання температури.

При підключенні апарату до електромережі ТЕН починає нагрівати олію, котра прогріває металеві секції корпусу. Внаслідок цього здійснюється опалення приміщення. Швидкість нагрівання залежить від потужності радіатора, тоді як на площу нагрівання впливає кількість секцій пристрою.

Переваги масляних обігрівачів

Щодо переваг опалювальних приладів на мінеральному мастилі, варто відзначити такі моменти:

  • вони не спалюють кисень;
  • оснащення коліщатками дозволяє без проблем перекочувати обігрівач із кімнати до кімнати;
  • такі модифікації набагато безпечніші за апарати з іншим принципом роботи (конвекторні пристрої, тепловентилятори тощо).

На окрему згадку заслуговує вартість радіаторів даного типу, що залишається на доступному рівні за всіх переваг техніки. Що стосується мінусів, то ними можуть бути досить значні габарити пристрою, особливо в порівнянні з тепловентиляторами, повільне нагрівання корпусу і час, що необхідний для обігріву приміщення. Однак якість цього обігріву набагато вища, ніж при використанні інших апаратів. Кімната прогрівається рівномірно, чого не скажеш про «дуйчики» чи UFO. Загалом, купівля радіатора на мінеральному мастилі цілком себе виправдовує, особливо у випадку побутової експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ