Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Мав шпигувати для ФСБ: українець розповів про вербування у Криму

Прокуратура АР Крим отримала інформацію стосовно чергової спроби вербування громадянина України для шпигування на користь ФСБ. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомила прес-служба Прокуратура АР Крим

До правоохоронних органів автономії звернувся громадянин України, який у вересні 2016 року, під час перебування на окупаційному «пункті пропуску» «Джанкой», був доставлений російськими прикордонниками до представників ФСБ, які примушували його до негласного співробітництва в інтересах Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Представники «спецслужб» змушували громадянина України збирати та передавати інформацію щодо місць дислокації військової техніки Збройних Сил України в Генічеському районі Херсонської обл., членів Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" та кримськотатарського батальйону "Аскер".
 
Прокуратура автономії повідомляє, у зв’язку з тим, що особа не вчинила жодних дій на виконання злочинного завдання та добровільно звернулася до представників правоохоронних органів автономії,  відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України, буде вирішено питання про звернення до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ