Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майбутнє спорткомплексу «Україна» обговорили на громадських слуханнях

Проект модернізації спорткомплексу, що у Львові на вул. Мельника, 18 обговорили сьогодні, 13 липня, на громадських слуханнях у Львівській міській раді. Зібралось понад 150 учасників: мешканці прилеглих будинків, представники Палацу спорту, спортивних федерацій, громадськість.

Основне питання , яке ставили на порядок денний ініціатори зібрання стосувалося заборони реконструкції тенісних кортів на Мельника,18, не отримало підтримки серед учасників зборі.  

Окрім того, мешканці остерігаються, що вразі реконструкції їхні будинки, які станом на сьогодні перебувають у незадовільному технічному стані,  зазнають ще більшого руйнування.  Вони вимагають гарантій, що цього не станеться. У відповідь керівництво Палацу спорту підтвердило свій намір зважити на проблеми мешканців. А саме,  повідомило, що на  вимогу мешканців було проведено незалежну експертизу, що справді виявила ряд технічних проблем, які потребують негайного реагування.

Також дискусія розгорнулась довкола того, яке буде покриття тенісних кортів. Частина батьків та спортсменів підтримують збереження кортів на грунті. Натомість чемпіонка Європи з тенісу  Юлія Гнатейко, а також інші спортсмени, висловилась за те, щоб корти були осучаснені. Йдеться про корти на харді, які мають обов’язково відповідати міжнародним стандартам. Про це в своїх листах зазначили Федерація тенісу України та Львівщини.

Під час слухань учасники активно залучали офіційні документи та звернення на підтримку тієї чи іншої сторони. Зокрема, було долучено листи на підтримку модернізації спорткомплексу від 12 спортивних федерацій Львівщини і України .

Також було оголошено Меморандум, який засвідчує зобов’язання Палацу спорту перед громадськістю, що на місці спортивного палацу не з’явиться чергова багатоповерхівка, а лишиться спортивний комплекс з 6 тенісними кортами.

На завершення було запропоновано створити робочу групу, і детально допрацювати всі проблемні питання із залученням   міської влади аби інвестор міг врахувати конструктивні побажання мешканців та спортсменів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ