Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майбутнім пенсіонерам ускладнили вихід на пенсію

Для того, щоб отримувати мінімальну пенсію, українським громадянам буде необхідно мати 15 років страхового стажу, однак, на тлі масово безробіття, кожен третій громадянин не має можливості працевлаштуватися та постійно працювати на одному робочому місці в Україні. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

На думку голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, такі зміни є передчасними, оскільки спершу потрібно змінити критичний показник безробіття та повернути громадянам забезпечення першим робочим місцем.

«Українцям варто повернути забезпечення першим робочим місцем, а також знизити загальні показники безробіття. Ми отримали сьогодні ситуацію, коли громадяни масово не мають роботи, а уряд вимагає 15 років страхового стажу, не уточнюючи, де саме його взяти».

Микола Кукуріка також наголосив, що пенсія не буде призначена, якщо страховий стаж менший від 15 років. Якщо ж страховий стаж вищий за 15 років – пенсія буде мінімальною, розміром від 949 грн. Якщо страховий стаж складає 30 років у жінок та 35 років у чоловіків – пенсія буде у розмірі 1130 грн, якщо ж страховий стаж перевищує 30 років у жінок та 35 років в чоловіків – пенсія буде вищою за 1130 грн.

Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла, що пенсіонерів потішать черговими ста гривнями підвищення у 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ