Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медичні, освітні та соціальні установи Львівщини забезпечені резервним живленням

Комісія обласної ради заслухала інформацію щодо забезпечення резервним електроживленням комунальних закладів та установ Львівщини. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

На засіданні 9 листопада постійної комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу депутати заслухали інформацію Львівської обласної військової адміністрації щодо забезпечення комунальних закладів та установ Львівської області автономним електроживленням та безперебійною електроенергією.

Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Богдан Кейван повідомив, що всі заклади та установи медичного, освітнього, соціального і культурного напрямку обласного підпорядкування забезпечені резервним живленням, а відтак проблем із готовністю до непередбачуваних вимкнень електроенергії під час осінньо-зимового періоду немає.

Додаткових коштів на обладнання з обласного бюджету коштів не виділяли. Допомогли Львівщині благодійні та іноземні організації. Енергообладнання пройшло випробування, та проведено відповідне навчання персоналу.

“У порівнянні з жовтнем минулого року у нас суттєвий прогрес, – зазначив Богдан Кейван. – Наразі є ще потреба в деякому обладнанні на об'єктах, які є у підпорядкуванні органів місцевого самоврядування”.

“Дуже багато обладнання привезли й продовжують везти завдяки волонтерським ініціативам. У цьому напрямку активно працює керівник нашого закладу Ігор Тимець”, – зазначив керівник Управління майном комунальної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус.

“Заслухали проєкт рішення, ініційований нашими колегами депутатами для винесення на позачергову сесію про забезпечення наших закладів обласного підпорядкування альтернативними джерелами живлення. Пропонуємо заслухати інформацію на позачерговій сесії, яка стосуватиметься підготовки до опалювального сезону. Долучили до доповіді додаткових співдоповідачів. Будемо приймати відповідні рішення на сесії”, – зазначив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ