Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медик-парламентар із Португалії ділиться досвідом з львівськими лікарями

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зустрілася з депутатом парламенту Португалії Рікардо Баптіста Лейте.

До свого депутатства Рікардо Баптіста Лейте працював лікарем-інфекціоністом. А у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну португалець взяв відпустку і приїхав, щоби допомогти українцям.

“Я відчув цей біль”, - повідомив депутат під час зустрічі, розповівши про свої відвідини Києва, Бучі та Ірпеня. 

Сьогодні португальський лікар працює волонтером у Львівській обласній клінічній лікарні і передає свій медичний досвід українським лікарям. 

На батьківщині Рікардо Баптіста Лейте спільно зі Спілкою українців Португалії започаткував кампанію зі збору коштів для допомоги пологовому відділенню обласної лікарні. В рамках цієї ініціативи та за сприяння ООН був закуплений генератор та зібрано частину коштів для облаштування кисневих і вентиляційних систем. В Україні Рікардо Баптіста Лейте координує зусилля з Римо-Католицькою Церквою та Благодійним фондом імені Івана Павла II. 

Під час зустрічі голова Львівської обласної ради та парламентар з Португалії обговорили можливості українсько-португальського партнерства у гуманітарній сфері. Ірина Гримак розповіла, що Львівщина потребує допомоги португальських фахівців з дорослого і дитячого протезування та з клінічної психології.  

Рікардо Баптіста Лейте повідомив, що у питаннях протезування українцям зможе допомогти лікарня з Лісабону, а у галузі психології - Португальська асоціація клінічних психологів. Також Португалія відкриє двері для реабілітації наших воїнів.

Рікардо Баптіста Лейте запевнив, що як депутат, буде відстоювати членство України в Європейському Союзі. "Відчуваю себе громадянином України. І продовжу вашу боротьбу у своїй країні та в ЄС,  щоб ваше кандидатство в ЄС перетворилося на членство", - сказав Рікардо Баптіста Лейте.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак подякувала Рікардо Баптіста Лейте і португальському народу за вагому підтримку і допомогу українцям.

Довідка

42-річний Рікардо Баптіста Лейте є депутатом Португальського національного парламенту з 2011 р (4 каденції). 

Медичну освіту отримав в Лісабонському університеті NOVA. Стажувався при регіональному офісі ВООЗ в Копенгагені.

Закінчив аспірантуру в університеті Джона Гопкінса (США), Гарвардській медичній школі (США), Harvard Kennedy School of Government/IESE (Мадрид, Іспанія), Медичному коледжі Альберта Енштейна (Нью-Йорк, США), Автономному університеті Барселони (Іспанія) та Бізнес-школі AESE (Лісабон, Португалія).
 
Працював лікарем 7 років. Керівник відділу громадського здоров’я в Інституті наук про здоров’я Католицького університету. Старший науковий співробітник Нью-Вестмінстерського коледжу (Британська Колумбія, Канада) та доктор філософії в галузі охорони здоров’я та систем охорони здоров’я Маастрихтського університету (Нідерланди).

Засновник організації CREATING HEALTH, співзасновник Estoril Conferences, засновник і президент «UNITE – Всесвітньої мережі парламентарів для подолання ВІЛ/СНІДу, вірусного гепатиту та інших інфекційних захворювань»

Віце-президент «Парламентської мережі Світового банку та Міжнародного валютного фонду» (2-й термін).
 
За дослідження гепатиту С у 2016 році нагороджений «The Economist Intelligence Unit» «HCV Change Maker».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ