Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики врятували 79-річну львів’янку, яку зачепив потяг

79-річну пані Марію зі Львова зачепив потяг, коли вона йшла вздовж колій. Жінка була у вкрай важкому стані – з множинними переломами та забоями. Медикам лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова вдалося врятувати постраждалу.

Нещасний випадок стався, коли жінка поверталася додому з дачі за містом, повідомили в ЛМР.

Вона поспішала на потяг, аби скоротити шлях, вирішила прямувати вздовж колій, де прохід суворо заборонено. Але пані Марія була певна, що встигне дійти до перону. Коли їй залишалось кілька метрів, із-за рогу виїхав потяг, зачепив жінку за рюкзак і та полетіла шкереберть щебеневим насипом.

Унаслідок зіткнення жінка отримала важку поєднану травму тіла: понівечена вся верхня ліва частина, множинні закриті та відкриті переломи верхніх кінцівок, ключиці, ребер та шийного хребця. Також у жінки були закрита спинномозкова травма, розрив променевого нерва та травматичне відчленування руки – ділянку її ліктьового суглобу вивернуло на 360 градусів: кінцівка трималася лише на шкірі. Припинилось її кровопостачання. Був високий ризик ампутації.

У лікарні святого Луки медики невідкладно прооперували жінку. Спершу провели первинну хірургічну обробку ран, вчасно відновили кровопостачання, зашили розірваний променевий нерв та відновили цілісність м’язу, що відповідає за розгинання руки і, таким чином, зберігають жінці ліву руку.

Наступні 6 днів пані Марія провела в реанімації, де бригада лікарів інтенсивної терапії стабілізувала її стан. Після цього хірурги мали змогу перейти до наступного етапу лікування – відновлення цілісності ключиці.

Сьогодні стан жінки стабільний, вона одужує. Але, з огляду на важкість травм та поважний вік, у неї попереду ще тривале лікування та реабілітація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ