Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мексика оприлюднила міграційну угоду зі США

Мексиканська влада опублікувала повний текст договору між Мексикою і США, що регламентує міграційні питання. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW.

У документі зазначено, що США і Мексика мають "негайно" розпочати консультації з метою розробки остаточних умов двосторонньої угоди щодо міграції. Саме майбутній договір передбачатиме опрацювання мексиканською владою "клопотань про отримання притулку від громадян третіх країн".

Також Мексика в майбутньому прийматиме висланих зі США громадян третіх країн, які не отримали в Сполучених Штатах статусу шукача притулку.

Водночас, як зазначається, у МЗС Мексики вже встигли наголосити, що цей документ не є "обов'язковою до виконання двосторонньою угодою".

Оприлюднений документ є доповненням до підписаної 7 червня угоди. Цей документ відводить мексиканській владі 45 днів часу на покращення боротьби з міграцією. Якщо вжитих для цього заходів виявиться замало, тоді мексиканський уряд повинен піти на "всі необхідні кроки", щоб втіли в життя пункти додатку до двосторонньої угоди.

Згідно з умовами угоди, укладеної на початку червня, Мексика погодилася посилити свій південний кордон 6000 бійцями Національної гвардії.

https://www.unn.com.ua/УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ