Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Мене і зараз примушують стати росіянином» – звернення ув'язненого Афанасьєва до українців

У відкритому листі до України й українців Геннадій Афанасьєв, засуджений у РФ до 7 років по справі «кримських терористів», написав, що вважає себе українським громадянином і сподівається, що влада країни надасть йому підтримку.

«Я, Афанасьєв Геннадій Сергійович був посаджений за ґрати, мене катували за кохання до своєї Батьківщини. За допомогою мене та інших учасників по справі «кримських терористів» влада РФ намагалася знайти виправдання свого вторгнення та захвату Українських територій, але виставило себе на посміх, давши побачити всьому світу правовий безлад, який панує в їх державі. Я - Українець. Мій паспорт - був, є та буде громадянина України. Мене і зараз примушують змінити громадянство, стати росіянином, але я не підписав ніяких документів, не залишив Батьківщину. Пишаюсь, що мій народ знайшов сили скинути з себе ярмо тиранії, встати з колін. Пишаюсь, що й сам знайшов сили скинути його зі своїх плеч. Ще не один рік вони в змозі добавити, ще не один рік труднощів, іспитів і перешкод треба перенести за правду. Але я тільки цьому рад. Я вдячний усім тим, кому не байдужа моя доля, хто допомагає мені, моїм товаришам і моїй сім'ї. Сподіваюсь, що влада України, консули допоможуть і внесуть свою долю у справу, що буде організована екстрадиція чи обмін, сподіваюсь на повернення на батьківщину.

Побажаю вам - нічого не боятися та ніколи не здаватися. Слава Україні!

Афанасьєв Г.С. 3.11.2015»

Захист кримського активіста Геннадія Афанасьєва подав до Верховного суду РФ касаційнц скаргу із вимогою повного перегляду справи.

Афанасьєв проходив як обвинувачуваний у тій же справі, що і Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Він визнав провину і пішов на угоду зі слідством. Після вироку він виступив свідком на процесі у справі Сенцова і Кольченка, він оголосив, що обмовив їх під тиском. 20 жовтня Афанасьєва доставили до виправної колонії номер 25 в Сиктивкарі і помістили в штрафний ізолятор.

Адвокат Геннадія Афанасьєва Олександр Попков розповів подробиці тортур та психологічного тиску, якому його підзахисного піддавали після зізнання, що всі його свідчення проти Сенцова й Кольченка були дані з примусу.

В Росії українського режисера Олега Сенцова засуджено до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ